REVERIE II : Dé Folly van een Rijtjeshuis
kunstinstallatie in de beeldentuin van kunstenaarsinitiatief De Nieuwe Gang Beuningen tot 11-02-2023

Deze installatie is gemaakt van metaal en panlatten, geschilderd. 5 m x 5m x 5m © Meg Mercx en Rob Verwer

Deze installatie is van 12-02-2022 tot 12-02-2023 geëxposeerd in de beeldentuin van het kunstenaarsinitiatief De Nieuwe Gang in Beuningen op uitnodiging van Casper ter Heerdt. De Beeldentuin is dagdagelijks te bezoeken en de entree is gratis.

Synopsis: In Holland staat een huis. Droom of werkelijkheid. Ben je misschien gevlucht om die droom te verwezenlijken? Van een (on)veilig thuisland naar een nieuwe haven…of leef je in die droom en is je poëzie een andere werkelijkheid? Dagdromen doen we allemaal. De een bouwt ‘n nog groter luchtkasteel dan de ander. Voor sommige wordt die droom werkelijkheid. Voor anderen blijkt het een nachtmerrie.

Wij, Rob Verwer en ik  hebben van onze dagdagelijkse werkelijkheid een droom gemaakt. Ons (t)huis hebben we omgezet in een monumentale 3D-lijntekening. Een constructie op ware grootte. Deze doorsnede van ons huis is herkenbaar maar niet leefbaar. Dat werkt vervreemdend. Van realiteit naar abstractie. Van werkelijkheid naar een folly. Dé folly van een rijtjeshuis? Dat roept hopelijk veel vragen op.

Dé Folly van een Rijtjeshuis versie II, in De Nieuwe Gang Beuningen

Dé Folly van een Rijtjeshuis versie I, was ook i.s.m. Rob Verwer ontworpen en uitgevoerd. Dit in opdracht van follyartnorg 2021.

Scroll naar boven