Jan Mulder geschilderd door Meg Mercx
i.o.v. tv programma Sterren op het Doek, omroep MAX

Jan Mulder, oud-voetballer en schrijver geportretteerd door Meg Mercx in opdracht van het TV programma Sterren op het Doek
Jan Mulder, oud-voetballer en schrijver geportretteerd door Meg Mercx in opdracht van het TV programma Sterren op het Doek

Over het TV programma:

Jan Mulder

Televisiepersoonlijkheid Jan Mulder laat zich portretteren door drie kunstenaars en beantwoordt tegelijkertijd Hanneke Groenteman’s scherpe vragen.

Oud-voetballer, columnist en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder is te gast. De voormalig aanvaller is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. Jan is onder andere columnist, voetbalanalist en schuift regelmatig aan als vaste tafelgast bij De Wereld Draait Door.

Tijdens zijn poseersessie geeft hij antwoord op de scherpe vragen van Hanneke, onder toeziend oog van de drie kunstenaars.

Jan Mulder, oud-voetballer en schrijver geportretteerd door Meg Mercx

sterren op het doek: Portret Jan Mulder door Meg Mercx

Over het Portret van Jan Mulder: bijzonder en grappig vond ik dat de ‘mondige en gevatte’ persoonlijkheid op TV, in werkelijkheid een best wel  verlegen en kwetsbaar  persoon leek. Dit heb ik dan ook proberen weer te geven in het iets wat schuwe, afwerende in zijn oogopslag. Ook heb ik zijn verleden terug proberen terug te brengen in het huidige portret, wat verhaalt over het hier en nu. Het is in zwart wit geschilderd, met een grasgroene achtergrond als verwijzing  naar zijn roemruchte verleden, als prof voetballer, in de jaren zestig, bij Anderlecht, voetbalclub in Brussel. Ook verwijst het naar de tijd van het zwart-wit portret als kunstbeleving en het avant gardisme.  De jaren zestig, hippietijd met nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. Ook als prof voetballer werd hij dankzij de media en TV een ander soort beroemdheid dan sporters waren in de jaren daarvoor. Later is hij terug gekeerd naar Nederland en speler geworden bij Ajax . Maar ik ken hem vooral als schrijver, columnist, en televisiepersoonlijkheid. En hopelijk geeft dit portret een beetje van deze lagen weer.

portret Jan Mulder door Meg Mercx, i.o.v. sterren op het doek

Het portret is in zwart wit geschilderd als verwijzing  naar Jan Mulders roemruchte verleden, als prof voetballer, in de jaren zestig

Meg Mercx schildert portret van Jan Mulder, i.o.v. sterren op het doek.

Jan Mulder
Acryl op paneel ( 1m20x 1m60 )
Geschilderd in opdracht van  het TV programma  Sterren op het doek van omroep Max
privé collectie

Andere portretten die ik in opdracht van omroep Max heb mogen schilderen zijn Ilse Delange (Sterren op het Doek) en Mies Bouwman (Oudejaarsaflevering omroep Max) Oudejaarsshow Tijd voor MAX  31-12-2012| Tijd voor MAX met de titel Oudejaarsshow is uitgezonden op maandag 31 december door MAX. Te gast waren Mies Bouwman, André van Duin en Erica Terpstra en een optreden van Percy Sledge!  De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.

 

Scroll naar boven