Ilse Delange geschilderd door Meg Mercx
i.o.v. het tv programma sterren op het doek van omroep Max

 

Ilse Delange geportretteerd door Meg Mercx, TV programma Sterren op het Doek
Ilse Delange geportretteerd door Meg Mercx, TV programma Sterren op het Doek

Over het portret:

Wat me het meest opviel bij het bestuderen van het gezicht van Ilse Delange was de enorme vrolijke, levendige en passievolle schittering in haar ogen. Dit is zeldzaam, zeg ik als portretschilder. Lang heb ik nagedacht hoe ik deze pret en blijheid kon accentueren. Hoe ik extra aandacht kon vragen voor deze krachtige levenslustige twinkeling in haar oogopslag. Vandaar dat ik in het portret, in haar flonkerende ogen lichtjes heb ingebouwd die af en toe aangaan. De ogen krijgen daardoor jawel, bijna een signaalfunctie. Ze duiden de dartele schoonheid van het leven, een schoonheid waar we allemaal van dromen. Ik tenminste wel…

Daarnaast staan in de achtergrond van haar portret haar eigen uitspraken geschreven. Zinnen vol optimisme maar ook af en toe met vraagtekens en gezonde (faal)angst.

Ilse DeLange  Acryl op paneel ( 1m20x 1m60 ), Geschilderd in opdracht van Sterren op het doek, privé collectie (Jan Slagter, omroep Max)

Over het programma:

Ilse DeLange

Ze is een van de populairste zangeressen van dit moment. Hanneke Groenteman praatte met haar terwijl haar portret werd geschilderd.

Ze is een echte spring-in-‘t-veld, maar toch moet Ilse DeLange vandaag een paar uur stilzitten. Hanneke Groenteman ontvangt één van de populairste zangeressen van dit moment in De Vorstin in Hilversum. Daar proberen drie kunstenaars Ilse op het doek vast te leggen.

Ilse ziet een portret dat een keer niet zo vrolijk en uitbundig is wel zitten. Zullen de kunstenaars Paul van Ernich, Remko van Drongelen en Meg Mercx hier gehoor aan geven? Ondertussen heeft Hanneke een ontwapenend gesprek met Ilse over haar grote liefde, muziek, maar ook over het grote verdriet om haar overleden vader.

2 oktober 2012 omroep Max

Portret van Ilse Delange geschilderd door Meg Mercx voor het programma Sterren op het Doek

Portret van Ilse Delange (120mx1m50 acryl op paneel) geschilderd door Meg Mercx voor het programma Sterren op het Doek

Grappig, het portret van Ilse Delange (Sterren op het doek in 2012) popte afgelopen weken ineens op in het nieuws. In het Volkskrant Magazine tijdens een interview met Jan Slagter (2 september 2003, nr 1147) die het portret op zijn werkkamer heeft hangen. Maar ook tijdens het programma Khalid & Sophie Seizoen 3 aflevering 80. Waar Hanneke Groenteman het portret memoreerde, maar vooral de ingebouwde lichtjes die de nog steeds twinkelende ogen van Ilse Delange, illustreren.

 

Andere portretten die ik in opdracht van omroep Max heb mogen schilderen zijn Jan Mulder (Sterren op het Doek) en Mies Bouwman (Oudejaarsaflevering omroep Max) Oudejaarsshow Tijd voor MAX  31-12-2012| Tijd voor MAX met de titel Oudejaarsshow is uitgezonden op maandag 31 december door MAX. Te gast waren Mies Bouwman, André van Duin en Erica Terpstra en een optreden van Percy Sledge!  De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.

Scroll naar boven