conceptueel kunstenaar - portrettist

REVERIE : Dé Folly van een Rijtjeshuis
Kunstroute Folly Art Norg - Drenthe t/m 29 augustus 2021

Deze folly is een van de 16 Folly’s die te zien zijn op de bijzondere wandelroute rond Norg van ca 7 km door het pittoreske Drentse landschap. Meer info over de route en de andere deelnemers: www.follyartnorg.nl

Synopsis: In Holland staat een huis. Droom of werkelijkheid. Ben je misschien gevlucht om die droom te verwezenlijken? Van een (on)veilig thuisland naar een nieuwe haven…of leef je in die droom en is je poëzie een andere werkelijkheid? Dagdromen doen we allemaal. De een bouwt ‘n nog groter luchtkasteel dan de ander. Voor sommige wordt die droom werkelijkheid. Voor anderen blijkt het een nachtmerrie. Wij hebben van onze dagdagelijkse werkelijkheid een droom gemaakt. Ons (t)huis hebben we omgezet in een monumentale 3D-lijntekening. Een constructie op ware grootte. Deze doorsnede van ons huis is herkenbaar maar niet leefbaar. Dat werkt vervreemdend. Van realiteit naar abstractie. Van werkelijkheid naar een folly. Dé folly van een rijtjeshuis? Dat roept hopelijk veel vragen op.

 

nbsp;

Hieronder meer over dit project: ontwerp, uitleg en maquette door Meg Mercx en Rob Verwer. Voor meer informatie over de Folly-art-route waar deze rêverie van ons de hele maand augustus 2021 te zien is, klik op: Folly Art Norg.

 

Scroll naar top