conceptueel kunstenaar - portrettist

voormoederproject: christina kempeners 1831-1907

Christina Kempeners 1831 maastricht-1907 Enghien Henegouwen (B)  acryl op paneel 1.20m x 1.60m

 

Dit schilderij is onderdeel van mijn voormoederproject WOW Wonder Woman. Deze Werktitel is ontleent aan de tegenhanger van superman. Een reizende (school)expo over vijf generaties vrouwen uit één familie in de lage landen 1830-2019. De doelgroep is naast leerlingen V.O divers.

Voormoeders een vergeten groep. Bijna niemand kent zijn eigen voormoeders. Of weet hun namen. Jij wel? Uit de mottenballen met die dames..

Het bijzondere van mijn voorfamilie is dat er redelijk wat bewaard is gebleven aan foto’s en documenten. Door dit te archiveren en te rangschikken en te complementeren met nieuw archiefmateriaal blijkt dat mijn voormoeders diverse klassen van de samenleving vertegenwoordigden in diverse delen van het land waaronder België. Ze kunnen daardoor representatief genoemd worden voor de geschiedenis van de gewone vrouwen in de lage landen. Met al deze informatie voorhanden leek het me belangrijk om hierover een expositie te maken, trachten een gezicht te geven aan de ‘moederlandse’ geschiedenis. Door deze 10  vrouwenlevens uit te lichten en zichtbaar te maken wil ik vooral een bijzondere en persoonlijke kijk geven op 200 jaar vrouwengeschiedenis. Naast de portretten worden ook themakisten gecreëerd met bijdragen, wetenswaardigheden en curiositeiten aangedragen door deskundigen uit diverse vakdisciplines

Scroll naar top